Josef Teller Germany Keman Köprüsü

Ürün İncelemesi

Josef Teller Germany Violin Bridge & Teller's Family History

Merhaba bugün sizlere 18. Yüzyıldan bu yana enstrüman yapımıyla tanınan bir aileyi The Teller's ailesini paylaşacağız. Egarland-Schönbach 16. Yüzyıldan beri orta Avrupa'da enstrüman yapımının kalbinin attığı yer olarak bilinir. Aile de bu şehirden başlayan bir serüvenle tam altı kuşaktır enstrüman parçaları üretmeye devam etmektedir. Özellikle kendilerini enstrüman köprüsü yapımcısı olarak nitelendiriyorlar. Gerçekten de bu konuda haklılar çünkü dinlemeye değer bir öyküleri ve kendilerine has bir üretim şekilleri var. Gelin hep birlikte onları ve ürettikleri ürünleri daha da yakından tanıyalım.



Bir aile serüveni olarak başlayan Josef Teller marka ürünlerin üretim yeri bugün Almanya’da Franken bölgesindeki Bubenreuth da bulunmaktadır. Enstrüman parçalarının ve köprülerin tamamına yakını da işte bu atölye-fabrika da üretilmektedir. Aile ürünleri için “Made in Bubenreuth” yakıştırması yapıyor.

 


Köprü ve diğer müzik enstrümanı üretim sürecinde kullanılan ham maddenin en iyi kalite Bosna Akçaağacından üretildiğini öğreniyoruz. Ailenin büyük babası tarafından bu ağaç türü Bosna’da bizzat keşfedilmiş ve ilk olarak bir balta yardımıyla kesilerek incelenmiş. Sonrasında ise atölyeye getirilen ham kalaslar nihai ürüne yani keman köprüsüne ulaşana dek tüm aşamaları Bubenreuth da ki atölye de gerçekleşecek şekilde işlenir.

 


Kesilen ve üretim için ham madde haline getirilen tüm kalaslar ideal yapısına ulaşana dek uygun koşullarda depolanıyor. Öyle ki bu muhafaza süresinin en az beş en fazla otuz yıl olduğunu söylüyorlar. Gerçekten sabır gerektiren bir süre… Ve asla bu ham maddeye yapay bir karışım eklenmediğinin de altını çiziyorlar ve malzemenin doğal halde olması en önemli olgu diyorlar. Örneğin hızlı üretim için bir fabrika da en sık rastlanan yöntemler olan fırında kurutma, lazer teknikleri ve kimyasal karışımlar gibi genelde başvurulan üretim yöntemlerinin hiçbirini uygulamadıklarını altını çize çize söylüyorlar. Bir ağacın üretime hazır hale gelmesi için otuz yıl bekletiliyor olmasının da zaten başka bir açıklaması olamazdı diye düşünebilirsiniz.

 


Ve son olarak üretimi gerçekleşen ürünün kalitesi ve kullanıma uygun olup olmadığıyla ilgili elle parça parça seçildiğini söylüyorlar. Parçalar özellikle de köprüler ergonomik ve akustik açıdan araştırılmaya tabi tutuluyor ve günümüz müzikal performansına uyarlanması için ürünün formunda sürekli gelişime yönelik çalışmalar gerçekleştiriliyor.

 


Klasik Josef Teller marka köprüler üç ana sınıfta yani 1-3 arası derecelendirilen yıldızlarla kategorize edilmiş;

 

Bir yıldızlı ürünler kaliteli olup beş yıl doğal süreçte üretime hazır olması için bekletilen Bosna Akçaağaçtan üretiliyor. Ve bu köprünün başlangıç düzeyindeki enstrüman öğrencileri için uygun olduğunu söylüyorlar.

 

İki ve üç yıldızlı köprüler 1891 yapımı Josef Teller olarak biliniyor. Yine Bosna Akçaağacı bu defa on yıl doğal süreçte bekletilerek üretime giriyor ve bu köprü modeli çok ince taneli olarak kaliteli ustaların elinde hayat buluyor. Kullanıma uygunluk düzeyinin ise konser ve solist enstrümanları için yani profesyonel kullanım için olduğunu söylüyorlar.

 




Ve Teller Royal De Luxe köprüler… Adından da anlaşılacağı üzere en üst seviye de kullanıma sunulan bir model. Bu model de yine Bosna Akçaağacından üretilmekle birlikte olup bu ağaçlar on yılı aşkın bekletilen ham madde arasından seçiliyor. Ve bu nadir kalite de ki ürünün çok titiz bir şekilde seçime tabi tutulduğu için yalnızca birkaç tane mevcut olduğunu söylüyorlar.


Ürünü detaylı incelemek ve sipariş vermek için sitemizi ziyaret edin!

Teller Germany Keman Eşiği


Yorumlar

Popüler Yayınlar